Wim

Wim Smith

Is een geboren muzikant en zodoende al op zeer jonge leeftijd met vrienden uit zijn buurt muziek gaan maken. Begin 60-er jaren is hij met een paar vriendjes een band begonnen. Eerst speelde hij gitaar en ging uiteindelijk over naar de basgitaar. Echt iets voor Wim, want 4 snaren, dat kon niet al te moeilijk zijn. Hun muziek en zang, lag in de stijl van die jaren, Rock & Roll en Beatels-muziek.
Het bandje werd gevormd en al gauw kreeg men in de gaten dat het een goede combinatie van muzikanten bij elkaar waren. Men begon met optredens en het liep al gauw uit op meerdere. Flying Eagles was geboren als band en had succes. De naam ging snel over naar Surfing Strangers. Daarna heeft Wim nog in diverse bands gespeeld en is als beroepsmuzikant verder het leven ingegaan. Als beroeps heeft hij met The Lonely Boys door Duitsland getoerd. Daarna kwam de alom bekende Popgroep TASTEFULL op de planken om vandaar over te stappen naar Lotus en Proloog. In 1978 haalde Jan Muskens Wim over om commerciële muziek te gaan maken en zo waren de Agena’s als begeleidingsband geboren die al snel de naam veranderde in ASCOT SHOWBAND. Hier is hij 28 jaar mee bezig geweest Als bassist en bandleider en heeft vele Nederlandse artiesten begeleid met zijn band.
In 2006 stopte Wim helemaal met de muziek totdat Jan Muskens hem in 2011 weer vroeg om mee te doen maar dan in de sixtiesband Old Fashion.
Top op heden is Wim daar de bassist en wil samen met de twee nieuwe leden er weer een pracht band van gaan maken.