Jan

Jan Muskens

Al op zeer jonge leeftijd drummen op de potten en pannen van moeder in de keuken, wie is er als drummer zo niet begonnen. Het ritme was me aangeboren en al gauw werd er een drumstel voor me gekocht om zo met zijn broers Peter, Hennie en Gerard Time Break Selection op te richten na al een paar jaar met jongens in de buurt gespeeld te hebben. Hiermee kwam voor mij de doorbraak en samen met Avro’s TOP-POP werden er veel optredens gedaan met de DJ’s Antonie Parker, Karel van de Graaf, Meta de Vries en vele andere.

Hierna passeerde er nog een paar popbandjes uit Eindhoven o.a. Clovis om voor Jan de beroepsstatus aan te gaan nemen. Nadat men mij gevraagd had om bij de Agena’s te komen spelen heb ik ook meteen Wim Smith gevraagd om mee te doen. Hier werd Ascot showband opgericht en vele jaren van veel muziek maken en artiesten begeleiden volgde. In 1990 stopte ik als beroepsdrummer en ben in reguliere zaken gegaan.

Uiteindelijk kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan en pakte ik al heel snel in 1992 de draad weer op met de band Scorpio. In 2010 ben ik met Old Fashion in aanraking gekomen, een repetitie meegedaan en voor mij stond meteen vast, hier ga ik mee door. Tot op de dag van vandaag beleef ik veel plezier met de muziek uit de jaren 60 en 70 en hoop dit ook nog lang te mogen meemaken.